Hervisova Video Analiza Tehnike Teka

2.6.2019 / Koseški bajer (Ljubljana)

Projekt Priprave v sodelovanju s Hervisom za vas organizira brezplačno HERVISOVO ANALIZO TEHNIKE TEKA za vse ljubitelje teka. Juuhuu!!!

Za vsakega tekače je zelo pomembno, da pozna osnovne zakonitosti teka in tekaške vadbe. Tehnika teka je ključnega pomena za preventivo pred poškodbami in za lažje vztrajanje v tekaškem pogonu.

Pravilna tehnika teka nam v prvi vrsti omogoča preventivo pred poškodbami in seveda najboljši izkoristek naše energije pri teku.

Tek je naravno gibanje ampak če se tega lotimo v zrelih letih na neki svoj način je lahko zelo nevaren za naše sklepe in in vezi. Nepravilno postavljanje stopal na podlago, nepravilna drža tekača, sedeč položaj med tekom, itd…vse to so vsakdanje napake tekača, ki ni nikoli usmerjal pozornosti na svojo tehniko teka.

S pravilno tehniko teka bo naša vadbo bolj ekonomična in izkoristek naše energije se bo močno izboljšal. Naša energija se bo usmerila predvsem v samo izvedbo teka in ne v naše napake. Primer: s pravilnim postavljanje stopala na tla, bomo porabili manj energije kot z postavljanjem stopala na peto.

Projekt Brezplačna HERVISOVA ANALIZA TEHNIKE TEKA bodo PRIPRAVE izvajale na Koseškem bajerju pri tekaški baz Kačji pastir (Marjekova pot 23, 1000 Ljubljana).

Organizirani bosta dve tekaški delavnici:

  • nedelja, 2.6.2019
  • sobota, 8.6.2019.

Vse udeležence vabimo, da se udeležijo enega od omenjenih dni in se prijavijo na spletnem obrazcu. Na vsakem dogodku bomo organizirali 3 možne termine za udeležbo na tekaški delavnici. Mesta so omejena na 20 oseb na termin. Pohiti s prijavo.

PRIJAVA VELJA NA SPLETNEM OBRAZCU:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd1mIUFduqz-OeYF1s6eATOAEnbj6VdeXI_RmR4K-fknr65nw/viewform?fbzx=4076961545924336199

 

POTEK TEKAŠKE DELAVNICE:

Tekači boste deležni vodenega tekaškega treninga in analize tehnike teka. Trening in analiza tehnike teka bosta potekala pri Koseškem bajerju in po poteh PST-ja. Vsakega tekača bomo posneli s slow motion kamero iz vseh treh strani (zadaj, spredaj in bočno). Po snemanju bo tekač skupaj s trenerjem analiziral svoj posnetek. Vsakega tekača bomo posneli in obravnavali individualno.  

  • splošno ogrevanje z gimnastičnimi vajami
  • predstavitev tekaških vaj
  • prikaz pravilne tehnike teka
  • video snemanje vaše tehnike teka s treh strani (spredaj, zadaj, iz strani)
  • sledi lahkoten tek 4-5 km
  • video analiza tehnike teka, trener skupaj s tekačem analizira video posnetek
  • pogovor in nasveti trenerja za korekcijo tehnike teka
  • tekaška kavica in skupinska slika

Zaradi lažje organizacije projekta mora vsak udeleženec brezplačne Hervisove analize tehnike teka izpolniti spletno prijavnico. Prijavite se enkrat in velja za vse dogodke v organizaciji projekta Priprave vse do preklica.

PRIJAVA VELJA NA SPLETNEM OBRAZCU:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd1mIUFduqz-OeYF1s6eATOAEnbj6VdeXI_RmR4K-fknr65nw/viewform?fbzx=4076961545924336199

 

DOBRODOŠLI VSI!!!

Vaša ekipa Priprave