Garmin Pay, brezstično plačevanje s pametno uro, je na voljo

Ste kdaj razmišljali, da bi šli na tek, na kolo, v hribe ali na kavo brez denarnice, plačilne kartice ali celo brez telefona?

Z veseljem vam sporočamo, da je Garmin prvi v Sloveniji, ki skupaj z MBILLS in Mastercard omogočamo delovanje Garmin Pay funkcije v naših urah. To je v Sloveniji tudi edina možnost plačevanja s pametno uro ali zapestno napravo.

Želimo si, da izkusite lahkotnost nakupov brez uporabe denarnice ali celo mobilnega telefona. Garmin Pay je denarnica na vašem zapestju. Vse kar potrebujete je združljiva Garmin ura in mBills Mastercard plačilna kartica. Navodila za uporabo sledijo spodaj.

Vaša Garmin ura je že zdavnaj postala pomemben del vašega vsakdanjega življenja. Z Garmin Pay brezstičnim plačevanjem boste uri dodali brezmejno uporabo kot še nikoli. Gre za hitrejše, varnejše in priročno plačevanje.

“Vsi, ki uživajo v različnih aktivnostih, se udeležujejo treningov ali rekreacije vsekakor z Garmin Pay dobivajo novo svobodo. Brez telefona in denarnice, samo z Garmin uro na roki tako ne bomo nikoli prikrajšani za prigrizek ali kavo po treningu. Vsekakor je to za nas novost in dosežek leta, verjamem pa da ne samo za nas, s pomočjo mBills ponudnika elektronske denarnice in Mastercard je tako Slovenija pristala na zemljevidu držav z naprednejšim brezstičnim sistemom plačevanja.”
Jure Mohorič, direktor Garmin Slovenija

»V mBills že od samega začetka poenostavljamo potrošnikom brezgotovinsko mobilno plačevanje na uporabniku prijazen in sodoben način. Z Garmin smo naši obstoječi paleti funkcionalnosti dodali ti. “Smartwear pay” in kot prvi na trgu v Sloveniji omogočili mBills plačevanje s pametno Garmin uro. Slednja tako zaokrožuje obstoječe mBills funkcionalnosti: plačevanje položnic, blagajniških računov, nakazovanje denarja drugim osebam, povezovanje kartic zvestobe, plačevanje na avtomatih, na spletu, v aplikacijah, na dogodkih in drugje ter debetno kartico mBills Mastercard v celovit plačilni sistem, ki uporabnikom omogoča varno in enostavno plačevanje kjerkoli, komurkoli in kadarkoli, v Sloveniji in po celem svetu. Veseli me, da smo skupaj z Garmin naredili še dodaten korak naprej ter tako Slovenijo umestili na zemljevid kot zgled ostalim državam v regiji.”
Primož Zupan, direktor MBILLS

»Nosljive tehnologije so zagotovo korak v smeri vstopa v pravo brezgotovinsko družbo prihodnosti, ki jo v družbi Mastercard pozdravljamo. Z debetno kartico mBills Mastercard in Garmin Pay imajo sodobni potrošniki sedaj priložnost, da resnično udejanjijo svoj aktivni življenjski slog. Pametne ure so namreč preprost modni dodatek, ki svojo funkcionalnost nadgrajujejo s hitro, varno in enostvno možnostjo brezstičnega plačevanja kadarkoli in kjerkoli ter se tako vključujejo v naš vsakdan, ki je vse bolj v koraku z globalnimi trendi plačevanja prek nosljivih tehnologij.«
Luka Gabrovšek, predstavnik družbe Mastercard v Sloveniji

Nimate gotovine? Ni problema. Z Garmin Pay brezstičnim načinom plačevanja lahko denarnico ali celo mobilni telefon pustite doma in opravite nakup kar z Garmin pametno uro. Garmin Pay denarica omogoča hitro plačevanje skoraj povsod, kjer lahko plačate z brezstično kartico.

Garmin Pay je za zdaj na voljo na napravah Fenix plus serija, Forerunner 645 in Vivoactive 3 serija. Za vsako napravo posebej si lahko ogledate video navodila kako nastaviti in uporabljati storitev Garmin Pay:

Fenix plus serija: https://youtu.be/zmcugCkz8mY?t=2

Forerunner 645: https://youtu.be/QDKW2quRpBo?t=2

Vivoactive 3 serija: https://youtu.be/qesIdSLvxXk?t=1

 

Kako plačam z Garmin uro z mBills?

Vzpostavitev plačevanja z Garmin urami je enostavna in brezplačna. Posameznik si najprej iz Google Play ali App Store trgovine prenese aplikacijo mBills, se registrira in naroči kartico. Prenos in uporaba aplikacije mBills ter kartice mBills Mastercard sta povsem brezplačna ter na voljo vsem – ne glede na banko, operacijski sistem in mobilnega operaterja. Nato uporabnik v aplikacijo Garmin Connect vnese podatke o svoji kartici ter določi PIN kodo za plačevanje. Plačilo z uro je enako kot plačilo s fizično kartico – uporabnik uro prisloni na POS terminal. Po vsakem plačilu uporabnik na svoj telefon prejme brezplačno obvestilo. Poleg plačevanja z Garmin uro mogoče tudi dvigovati denar na brezstičnih bankomatih.

 • Iz Google Play ali App Store trgovine prenesete aplikacijo mBills,
 • se registrirate,
 • opraviti morate avtorizacijo (predlagamo, da to storite na najbližjem bencinskem servisu Petrol)
 • identifikacijo opravite pri blagajni na način, da odprete mBills aplikacijo, pritisnete na črtno kodo, jo pokažete osebju na blagajni in vam jo poskenirajo – opravljeno,
 • naročite kartico tako da v aplikaciji mBills pritisnete menu in nato mBills Mastercad in nato “Naroči kartico”,
 • v roku cca. 7 dni prejmete na dom BREZPLAČNO mBills Mastercard plačilno kartico,
 • v aplikaciji Garmin Connect pritisnete menu in Naprave Garmin,
 • poiščete svojo Garmin napravo in nanjo pritisnete,
 • pritisnete Garmin Pay in pritisnete “Ustvari denarnico”,
 • izbetere vrsto kartice – “Mastercard”,
 • sprejmete pogoje in pritisnete “Nadaljuj”,
 • vnesete podatke mBills Mastercard plačilne kartice,
 • določite PIN kodo za plačevanje

Iskrene čestitke. Od sedaj naprej na vaših tekaških, kolesarskih, pohodniških podvigih ali na sestankovanju ne potrebujete več denarnice. Samo vašo Garmin napravo.

 • Ena izmed možnosti za “polnjenje” kartice je na bencinskem servisu Petrol – na blagajni položite 10, 20, 50, 100 eur na vašo mBills Mastercard plačilno kartico.
 • Odprete mBills aplikacijo, pritisnete na črtno kodo, da se odpre čez cel ekran.
 • Osebju predate želen znesek gotovine, vam poskenira črtno kodo in na vašo kartico uveljavi dobropis v višini pologa,
 • za plačevanje z Garmin Pay uporabnik Garmin uro prisloni na POS terminal,
 • po vsakem plačilu uporabnik na svoj telefon prejme brezplačno obvestilo.

mBills Mastercard plačilna kartica omogoča mnogo več kot vse zgoraj omenjeno. Predlagamo vam, da se dodobra spoznate z aplikacijo mBills ali obiščete spletno stran https://www.mbills.si/.

»mBills je danes ena najbolj sodobnih in vsestranskih mobilnih denarnic. V MBILLS razvijamo rešitve, ki so na voljo vsem, obenem pa se osredotočamo tudi na specifične segmente naših uporabnikov. V primeru možnosti plačevanja z Garmin Pay smo ponudili novo funkcionalnost, ki je pisana na kožo športnikom. Ti med športnimi aktivnostmi pogosto s sabo nimajo niti pametnega telefona in kartice, a lahko zdaj kljub temu plačajo z mBills. mBills je tako edini način plačevanja, ki ga posameznik potrebuje, saj mu omogoča plačevanje kjerkoli, kadarkoli in komurkoli – s telefonom, s kartico ali z uro.”
Jerica Urbančič, vodja marketinga v MBILLS

Zakaj je Garmin Pay dobra storitev?

Garmin Pay nudi hitro in priročno plačilno sredstvo brez potrebe po telefonu ali denarnici. Skupaj z mBills kartico Mastercard tako zagotavlja celovito rešitev brezstičnih plačil, sama storitev pa je hitra in enostavna za uporabo in je kot nalašč za tiste, ki so vedno v gibanju. Garmin Pay je rešitev za brezstično plačevanje, namenjena aktivnim ljudem, saj za plačevaje med svojimi najljubšimi dejavnostmi ne potrebujete ničesar drugega razen ure. Poleg tega lahko potrošniki plačujete brez vsakršne skrbi, saj storitev varuje vsak nakup s posebnimi številkami kartic in s transakcijskimi kodami za posamezno uro, številka kartice pa ni shranjena v napravi in se ob plačilu ne posreduje trgovcu.