Misija SKB PRIPRAVE #vztrajam

Drage tekačice, dragi tekači,

za pogumne in vztrajne športnike smo pripravili posebno MISIJO, s katero upamo, da vam bo dala :

 • veter v vaš hrbet za nove tekaške kilometre,
 • dodatno motivacijo za izvedbo vaj za moč,
 • možnost za povezovanje s tekaškimi prijatelji,
 • izziv za vztrajanje v športni aktivnosti,
 • pohvalo za vašo odločitev za aktivno življenje,
 • in čudovit spomin na izjemno leto 2020.

Medalja SKB PRIPRAVE #vztrajam ni medalja za rekord, to je medalja za vztrajnost. V času izjemnih okoliščin smo skupaj spoznali, da je vztrajanje v športni aktivnosti in ohranjanje rutine za športno rekreacijo, ključno za ohranjanje zdravja, dobrega razpoloženja in tekaške kondicije, obenem pa so vadbe v živo priložnost za druženje, tako rekoč okno v svet. Misija je omejena na 300 udeležencev, zato ne odlašajte.

Kako osvojiti medaljo SKB PRIPRAVE #vztrajam?

Misija je odprta 14 dni in sicer od ponedeljka, 4. maja do nedelje, 17. maja. Časovno obdobje pa je razdeljeno na dva tedna:

 • 1. teden: ponedeljek, 4. maj-nedelja, 10. maj
 • 2. teden: ponedeljek, 11. maj-nedelja, 17. maj

1. KORAK: PRIJAVITE SE NA MISIJO SKB PRIPRAVE #VZTRAJAM

Vsaka misija se začne s prijavo. Vsi, ki želite opraviti misijo SKB PRIPRAVE #vztrajam in se potegovati za medaljo poguma, se prijavite preko spletnega obrazca:

2. KORAK: PRIDRUŽITE SE KLUBU PRIPRAVE NA STRAVI

Tekaška skupnost PRIPRAVE se od sedaj naprej druži tudi na platformi STRAVA v klubu “PRIPRAVE”. Pridružite se nam.

Tukaj bomo beležili vsak svojo športno aktivnost, se vzpodbujali, čestitali in se družili. Obenem pa bodo vaše aktivnosti v klubu zbrane na enem mestu in bomo lažje preverili vaše aktivnosti za opravljanje misije SKB PRIPRAVE #vztrajam.

Kako naložim aktivnost na Stravo?

Strava je spletna in mobilna platforma, kjer beležite vaše športne aktivnosti, do nje pa lahko dostopate preko spletne strani https://www.strava.com/ ali preko mobilne aplikacije (prenesite aplikacijo “Strava” za iOS ali Android). Vašo športno aktivnost (tek ali vadbo) lahko naložite na več načinov. Vse možnosti nalaganja aktivnosti na Stravo si preberite na spletni povezavi, najpogostejše pa navajamo spodaj:

 • prenos / sinhronizacija preko vaše GPS naprave (Garmin, Polar, Suunto, Sigma, Fitbit, Mio …),
 • sinhronizacija z vašo aplikacijo (Garmin Connect, Endomondo, Runkeeper),
 • naložite fajl preko vašega računalnika (GPX),
 • ročno dodajte aktivnost (V aplikaciji na mobilnem telefonu tapneš znak + in izbereš “Manual Activity”, izbereš in vpišeš aktivnost).

Naj povemo še to – ko si enkrat naredite profil na Stravi in se pridružite klubu Priprave, se bodo vaše aktivnosti avtomatsko sinhronizirale z vašo tekaško uro (npr. Garmin) in aplikacijo (npr. Garmin Connect) in vam ne bo potrebno ničesar dodatno nalagati. Na začetku preverite, potem pa boste videli, da je vse skupaj zelo enostavno. Vsekakor pa beseda ni konj, vprašajte nas, če bodo težave. Bomo z veseljem pomagali.

3. KORAK: OPRAVITE 4 ŠPORTNE AKTIVNOSTI

Misija je odprta 14 dni in sicer od ponedeljka, 4. maja do nedelje, 17. maja. Časovno obdobje pa je razdeljeno na dva tedna:

 • 1. teden: ponedeljek, 4. maj-nedelja, 10. maj
 • 2. teden: ponedeljek, 11. maj-nedelja, 17. maj

Skupaj morate opraviti 4 športne aktivnosti v dveh tednih, od ponedeljka 4. maja, do nedelje, 17. maja.

 • vsaj 2 x vadbo za moč PRIPRAVE *V ŽIVO
 • vsaj 2 x individualni tek

To je medalja za pogum!

Vadba *V ŽIVO za izpolnitev misije SKB PRIPRAVE #VZTRAJAM je v torek, četrtek in nedeljo ob 19.00 na Facebook profilu “Priprave LJMARATON” oz. na spodnji povezavi:

>> https://www.facebook.com/PripraveLJMARATON/ 

Tekaški del misije opravite sami. Ne tekmujemo ne v hitrosti, ne v razdalji, ne v kraju, ne v srčnem utripu, niti ne v času. Z medaljo vam želimo samo pomagati pri vztrajnosti in ohranjati motivacijo. Lahko si sami postavite pogoj, da pretečete minimalno 5 km, a kljub vsemu pretecite toliko, kolikor ste v danem trenutku sposobni. Sedaj ni čas za preseganje samega sebe, sedaj ni čas za rekorde, niti ne za premikanje svojih meja sposobnosti.

4. KORAK: POZDRAVITE POŠTARJA

Ko boste opravili vse 4 aktivnosti (ali več seveda), vam bomo po pošti na dom (na naslov, ki ste ga vpisali v prijavnici) poslali čisto pravo konkretno tekaško medaljo, medaljo vztrajnosti, poguma in odločitve.

Misija je omejena na 300 udeležencev, zato pogumno in brez odlašanja pristopite k izzivu. To bo medalja za spomin na izjemno dramatično leto 2020.

5. KORAK: FOTOGRAFIRAJTE, OBJAVITE IN UPORABITE #VZTRAJAM

Spodobi se, da ima vsaka misija slavnosten zaključek. Tako boste z medaljo okoli vratu postali ambasador zdravega načina življenja in ohranjanje rutine pri rekreaciji. Bodite ponosni nase in na svojo odločitev za vztrajanje v športni vadbi in zdraven načinu življenja.

Veseli bomo, če se boste z medaljo fotografirali, slikico pa objavili in dodali ključnik #VZTRAJAM (in označili profil na Facebooku “Priprave LJMARATON” ali na Instagramu “@priprave”).

Veselimo se skupaj, čeravno vsak na svojem koncu!