Dragi tekači, mi smo pripravljeni!

Letošnja sezona projekta Priprave je pred vrati in trenerji že komaj čakamo, da začnemo trenirati z vami in dosegati cilje, ki so se vam včasih morda zdeli še nedosegljivi. Pred vami stoji 11 trenerjev, diplomantov ali študentov Fakultete za šport, tekačev, športnikov, bivših ali aktualnih tekmovalcev v raznoraznih športih, zagovornikov zdravega načina življenja in gibanja, ki vemo, kako pomembno je gibanje v današnjem hitrem tempu življenja. Navdih dobivamo iz različnih športov in aktivnosti, ki dobremu tekaču postrežejo z gibalno vsestranostjo in tako pripomoremo k boljšemu rezultatu pri teku.

Dobro se zavedamo, da delamo z rekreativnimi športniki. Vemo, kaj pomeni trening po dolgem in napornem delovniku in vemo, kako pomembna je regeneracija po dobrem treningu. Trening na projektu Priprave vam ne bo ponujal le redne tekaške vadbe, podprte z vajami za moč in gibljivost, temveč tudi sprostitev v dobri družbi in kvalitetne raznolike treninge v homogenih tekaških skupinah.

Za uspešen napredek v trenažnem procesu moramo zagotoviti različne težavnostne skupine. Letos bodo v ta namen kar štiri, ki bodo tekače delile v čim bolj homogene skupine. Homogene skupine ponujajo treninge, ki jih tekači v svoji skupini zmorejo, hkrati pa jim predstavljajo izziv in omogočajo optimalen napredek. Skozi sedemmesečne Priprave bomo izboljšali vašo dolgotrajno vzdržljivost, hitrostno vzdržljivost, moč, koordinacijo gibanja, gibljivost in tehniko teka. Vse to bo vključeval trenažni program, ki bo prilagojen vašim sposobnostim in za katerega ste inspiracija pri načrtovanju prav vi.

Skozi program vas bomo vodili trenerji na vaši izbrani lokaciji. Trenerji, ki vemo, kaj je delo s skupino in kaj pomeni delo s posameznikom. Skozi priprave vas bomo spodbujali in vas seznanili s pravilno ter bolj ekonomično tehniko teka.

V pretekli sezoni Priprav smo na največji tekaški dogodek leta pripravili 200 tekačev. Naši tekači v začetnih tekaških skupinah so skozi program in udeležbo na Pripravah brez prestanka pretekli svojo prvo 10ko. Tekači v naprednih skupinah so prvič pretekli svoj polmaraton ali izboljšali svoj osebni rezultat. Nekateri izkušeni tekači v naših vrstah so pretekli svoj prvi maraton. Ne tekmujemo z drugimi, vsak tekmuje sam s sabo. In mi vam pomagamo, da boste postajali vedno boljši. Na tej poti ne boste sami.

Jaz zaupam naši trenerski ekipi. Zaupajte nam tudi vi. Obljubljamo vam nepozabno tekaško izkušnjo.

Miha Žargi

Preberite si razloge, ZAKAJ se pridružiti skupnosti PRIPRAVE.