Odgovori na najpogostejša vprašanja

 • Še nikoli nisem zares tekla, zato me je strah, da bi bila po priključitvi tekaški skupini najpočasnejša.

Ne skrbite, na vsaki lokaciji bodo trenerji za različne težavnostne skupine. Na Kodeljevem in v Domžalah bo dodaten tretji trener za čiste začetnike v teku. Z njim boste najprej spoznavali pravilno tekaško tehniko in skozi prijeten pogovor in prilagojen trening spoznavali prve tekaške korake. Kar pogumno. Vedno pa se lahko obrnete na trenerja in v pogovoru najdete skupno rešitev.

 • Tečem že dolgo časa, vendar menim, da moja tehnika teka ni pravilna. Ali se bomo na Pripravah naučili tudi pravilne tehnike teka?

Seveda, naš trener vas bo skozi treninge učil in vas opozarjal na pravilno tehniko teka. Pravilna tehnika teka namreč izboljša učinkovitost tekaškega koraka, privarčujemo na energiji in preventivno delujemo proti nastanku preobremenitvenih poškodb. V letošnjem letu bomo dali temu področju še posebno težo.

 • Ali se lahko treninga najprej udeležim, da vidim, če mi odgovarja?

Prvi teden treningov (2 tekaška treninga in 1 trening moči) lahko obiskujete brezplačno in vidite, če vam odgovarja. Mi se bomo maksimalno potrudili, da pridobimo in predvsem opravičimo vaše zaupanje. Vedno pa vas prosimo, če vam kaj ne ustreza, ali imate predlog oz. pripombo, jo prosim zaupajte trenerju. Stremimo k najboljši izvedbi in vašemu zadovoljstvu.

 • Moja služba ima dinamičen delovnik, zato se ne morem redno udeleževati treningov, ki so razpisani na posamezni lokaciji. Ali lahko manjkajoč trening nadomestim kje drugje?

Na posamezni lokaciji izvajamo treninge 3x tedensko. Vsi termini se med seboj ne pokrivajo, torej naši treningi na različnih lokacijah potekajo 5x tedensko. Če se treninga ne morete udeležiti, ga lahko kadarkoli nadomestite na katerikoli drugi lokaciji. Vedno ste dobrodošli na katerikoli lokaciji, morda že zaradi popestritve, zamenjave okolja in spoznavanja novih ljudi.

 • Nisem prepričan kakšna je moja tekaška pripravljenost. Ali se lahko med letom prerazporedim v hitrejšo skupino, če bo trening zame prelahek?

Seveda. Skupine bodo organizirane po težavnosti. Če se v kateri izmed skupin ne počutite udobno, se lahko že na naslednjem treningu razporedite v drugo. Vkolikor se kdaj počutite močnejše in hitrejše, dobrodošli v napredno skupino, ko pa pride dan, ko ni dovolj moči, ne pretiravajte.

 • Prijavila sem se na lokacijo Koseški bajer. Ali lahko zamenjam lokacijo tekom trenažnega obdobja?

Lahko. Trenirate lahko na katerikoli izmed razpisanih lokacij (Kodeljevo, Koseški bajer, Galjevica in Domžale).

 • V kakšnih vremenskih okoliščinah treningi odpadejo?

Treningi potekajo do Volkswagen Ljubljanskega maratona v vseh okoliščinah in vremenskih pogojih. Ne premaga nas niti slabo vreme in dež. Dobro se oblečemo in se imamo vedno super. Vsekakor pa moramo poskrbeti za zaščito pred soncem, mrazom in premočenimi oblačili.

 • Na Volkswagen 23. Ljubljanski maraton sem prijavljena preko podjetja, ki mi tudi poravna štartnino. Kako je v tem primeru?

V takem primeru poravnate polni znesek Priprav (7 mesečne priprave + štartnina). Ko vaše podjetje plača vašo štartnino za Ljubljanskem maratonu, vam Timing Ljubljana vrne denar v višini štaratnine na vaš račun.

 • Prijavil bi se na 3-mesečne Priprave. Ali lahko kasneje podaljšam prijavnino?

Seveda, imeli boste možnost podaljšanja. Obrnite se na organizatorja in boste uredili vse potrebno

 • Prijavil sem se na 7- mesečne treninge. Kako je s štartnino za Volkswagen Ljubljanski maraton?

Kdor se je prijavil na 7- mesečne treninge in bo poravnal vadnino v dogovorjenih rokih, mu za ceno 210 EUR pripada tudi štartnina za Volkswagen Ljubljanski maraton, vendar se mora posebej prijaviti na maraton, preko spletne strani http://vw-ljubljanskimaraton.si/sl.  Prijava na Priprave zajema samo prijavo na tekaške treninge, posebej pa morate opraviti še prijavo na Volkswagen Ljubljanski maraton, da si zagotovite tudi štartnino.

 • Kako je glede plačila za udeležbo na projektu Priprave?

Plačilo za udeležbo na projektu Priprave na Volkswagen 23. Ljubljanski maraton se izvede direktno na račun Timing Ljubljana.

Pri 7-mesečnem programu (skupaj 210 EUR) je možno plačilo na največ 3 obroke (3 x 70 EUR), rok plačila za prvi obrok 30.4., drugi obrok 31.5. in tretji 30.6. Pri 3-mesečnem programu (skupaj 100 EUR) je možno plačilo na 2 obroka (2 x 50 EUR), rok plačila za prvi obrok 30.4., drugi pa 31.5.

Timing Ljubljana, društvo za izvedbo športnih programov
Staničeva ulica 41
1000 Ljubljana

TRR: SI56 0313 4100 0440 526
BIC: SKBASI2X
Namen: Plačilo PRIPRAVE LJMARATON

V primeru, da boste plačilo izvedli v več obrokih, napišite za kateri obrok gre (npr: obrok 1)

 

 

 

Dragi tekači, dobrodošli!