Popolno razvajanje na MAJSKEM TEKu

Mesec maj je mesec veselja, pomladne razposajenosti in živahne zelene barve. Takrat začutimo moč narave, vonjamo cvetove, oplazimo roso na listih in naredimo odtis v blatno pot, ko po njej stopamo, kot sprehajalci ali kot nadebudni tekači. Maj je mesec življenja.

https://www.facebook.com/PripraveLJMARATON/videos/1493411960732535/

 

Pa si poglejmo foto zgodbo Majskega teka:

V soboto, 13. maja smo se zbrali na sedmem skupinskem brezplačnem teku pod okriljem Volkswagen Ljubljanskega maratona. Mraza ni več, vsake toliko nas le še osveži aprilski dež, to je to. Pomladno življenje je v razcvetu. Majski tek je bila priložnost za dodajanje živahnih barv našemu življenju.

Sprva smo so se dodobra ogreli, raztegnili in aktivirali jutranje telo in duha.

In smo šli… Z našo zastavo na čelu, z nasmehom na obrazu. Ena skupina je strumno napadla 10 km razdaljo, druga skupina pa je zarezala 15 km razdaljo, ki je bila dolga 16 km. To je tako kot Volkswagen Ljubljanski maraton, ki je najdaljši maraton na svetu. 🙂  In najbolj srčen!

Pogum je naše drugo ime, zato smo se hrabro podali na Ljubljanski grad.

Kilometer klanca, ki te lepo počasi reže tam po nogah, ti da vetra in ti pospeši dihanje. Ampak mi zmoremo, mi se ne damo, mi smo skupina, ki vedno pride do cilja, in to z dobro voljo.

Sonce je poskrbelo za poletni ten kože, vendar pitnik na vrhu hriba je bila prava osvežitev.

Hoteli smo se povzpeti na stolp, da bi poravnali zastavo, pa smo raje razgrnili našo zastavo. 🙂 Osvojili smo Ljubljanski grad. Bravo mi! 

Na poti nazaj je vsak kilometer bolj dišalo po cilju našega tekaškega popotovanja. Formirali so se skupine z normalnim tempo, s tempom pospeševalcev in s tempo hitrih bliskov. Najbolj našpičeni so se pognali v dir, tekaški stampedo se je stopnjeval.

Zadovoljstvo ob prihodu nazaj v bazo na Koseški bajer je bilo izjemno. Premagali smo 16 kilometrov. Roke v zrak za vse vas, dragi tekači. Super ste!

Sledilo je popolno razvajanje. Prepustili smo se užitkom sproščujočih masažah …

… in okrepčali s sadnim kulinaričnim vrhuncem z Ego Quarkom. Temu se reče regeneracija in pol!

Prosim, hodi po prstih. Območje počitka. 

Spretne roke naših fizioterapevtov so iz nas zvabile prvinske krike.

Ego Quark družina, v lončku ali kot napitek. Popolni šus regeneracije po aktivnosti.

Paaaaše! In to 100 na uro.

Ku-ku. Se tudi vam zdi, da gospa na sliki sila uživa? Tudi nam. Pravilno!

Opa, tudi trener Blaž si je privoščil minuto za sprostitev nog. Ampak Blaž, kaj so bili to eni indijanski kriki? 🙂

Zbralo se nas je več kot 80 tekačev. V spodnjem levem kotu fotografije vidite, da bi bil z nami tudi kužek. Za nami je izjemna izkušnja športne aktivnosti, popolne regeneracije in dobrega vzdušja. Več kot odličen skok v vikend.

Naslednje srečanje se bo zgodilo v soboto 3. junija, ob 8.00 uri na Koseškem bajerju! Vabljeni!

Foto: SPORTIDA & Video: FINAL FOCUS