Rožnati maraton

Volkswagen Ljubljanski maraton je nazaj! Vstopili smo v maratonski oktober, ko bo tekaški korak zadonel po ljubljanskih ulicah, prihod v cilj pa napolnil srca neustrašnih tekačev. Volkswagen Ljubljanski maraton je vseh 25 let združeval, osrečeval, predstavljal izziv in ustvarjal zdrav življenjski slog. V letošnjem letu, ko premagujemo svetovne življenjske izzive, nas bo povezal še močneje. Letos tečemo v rožnati.

Povabimo vas, da pretečete 10, 21 ali 42 km po uradni trasi Volkswagen Ljubljanskega maratona kadarkoli v rožnatem oktobru, samostojno ali z družbo. Tečete po pločniku, traso in čas si merite sami, upoštevajte cestno prometne predpise in predvsem tecite z mislijo na cenjene predstavnice nežnejšega spola.

Uradni start je pri Drami, cilj pa na Kongresnem trgu. Ljubljano, najlepše mesto na svetu, smo odeli v rožnato. Na trasi vas bodo cel oktober spremljala spominska obeležja, rožnate kilometrske označbe, ki vodijo do cilja.

Timing Ljubljana, bo skupaj s sponzorji Volkswagen Ljubljanskega maratona, za vsakega prijavljenega tekača na Rožnati maraton, ki bo odtekel eno izmed tras, doniral 1 eur v sklad Združenja Europa Donna Slovenija.

Pripravili smo posebno spominsko tekaško majico Rožnati maraton, ki jo prejme vsak, ki nakaže minimalno 5 eur, lahko pa tudi več, na račun SI56 0313 4100 7833 866 (TIMING Ljubljana, Staničeva 41, 1000 Ljubljana / donacija za Rožnati maraton). Vsa zbrana sredstva bomo predali Združenju Europa Donna Slovenija. Posebno spominsko majico lahko po prijavi na Rožnati maraton in ob predloženem dokazilu o plačilu donacije prevzamete v Turistično informacijskem centru Ljubljana TIC (Adamič-Lundrovo nabrežje 2, 1000 Ljubljana) v neposredni bližini Tromostovja od ponedeljka do petka od 9.00 do 17.00, ob sobotah od 9.00 do 16.00, ob nedeljah in praznikih od 9.00 do 13.00. Majice bodo na voljo od srede, 13. 10.,do nedelje, 31. 10. 2021.  

Kako lahko sodelujem?

Sodelovanje na Rožnatem maratonu je brezplačno, vseeno pa morate izpolniti prijavnico. Povabimo vas, da se pridružite klubu »Ljubljana marathon« na Stravi, vašo dejavnost poimenujete Rožnati maraton. Zaželeno je, da na družbenih omrežjih, objavite fotografijo s teka, najboljše kar v rožnati majici, pri opisu pa dodajte #LJMARATON.

Obvezna prijava na Rožnati maraton:

Povabimo vas, da nam sledite

  • Pridružite se nam v klubu LJUBLJANA MARATHON na omrežju Strava:
    • Objavite fotografijo na družbenih omrežjih (zaželeno v rožnati majici) in uporabite #LJMARATON

    Tradicionalni Volkswagen Ljubljanski maraton se bo zgodil 24. oktobra, vse ostale dni pa dobrodošli na Rožnatem maratonu. Se srečamo na teku po ljubljanskih ulicah.

    Združenje Europa Donna Slovenija je slovensko združenje za boj proti raku dojk, ki združuje skoraj 3.000 članic in članov in povezuje zdrave ženske, bolnice z rakom dojk ali rakom rodil, posameznike in strokovne institucije v Slovenije, ki delujejo na področju raka dojk in rakov rodil.

    Bodi in ostani zdrava! Številne raziskave kažejo povezavo med zdravim načinom življenja in manjšim tveganjem za razvoj raka dojk. Po podatkih svetovne zdravstvene organizacije bi lahko z zdravim načinom življenja preprečili 30 – 50 odstotkov primerov vseh rakov. Z redno telesno dejavnostjo, zdravo in uravnoteženo prehrano, vzdrževanjem telesne teže in pozitivno naravnanostjo lahko veliko prispevamo k svojemu zdravju.