Soča Outdoor Festival je bil izjemna izkušnja

Ko postane temperatura nesramna do tekačev v mestu, si poiščemo nove poti, nova doživetja. In smo šli… adidas nas je peljal na Soča Outdoor Festival, kjer smo tekači s projekta Priprave na Volkswagen Ljubljanski maraton nastopili na adidas terrex 15 km teku. Podili smo se po brezpotjih, po kozjih stezicah, po kamnitem in blatnem, na koncu pa prečkali deročo reko Tolminko. Predvsem pa smo izklopili skrbi in odprli oči, srca in dušo za čudovito naravo in izjemno izkušnjo.

Na sotočje smo se odpeljali z VIP busom. Ja, totalno smo kul. In tudi tako smo se počutili. Obvezna vmesna postojanka na OMV bencinskem servisu na Viva cafe osvežitvi, saj smo štartali že ob rani 5.00 uri. Naše najboljše punce so nas pocrkljale, zajtrk smo dobili direktno v fotelj. Mmmm palačinke s čokolado… in smo že tam.

Po levem in desnem ovinku smo prispeli na kraj dogodka, kjer je seveda sledila obvezna skupinska fotografija. Mi se radi fotografiramo, pa kaj potem!? Naša VIP baza je bila adidasova terrex lokacija, kjer smo naše podplate zavarovali z vrhunsko outdoor obutvijo.

Ampak ko si pa naša trenerka Karin pripne štartno številko, takrat gre pa zares. O-ou.

Ali smo že povedali, da se radi fotografiramo?

In smo šli! Tekači živimo slogan “Live Without Limits” in zato sledimo srcu.

Med tek ko tekači tečejo čez drn in strn mora nekdo čuvati bazo, ane Erika?

Spodobi se in pravično je, da ko naši tekači pridejo v cilj, da jih nekdo pozdravi. In oglasila se je naša dežurna troblja Priprave megafon. Ali se spomnite izjav v stilu: “Bravo naši, super ste!” ali “Poglej to eleganco.” ali morda “Pa to je ta plesni gib, super prečkanje vode.”

Po teku so nas čakale VIP masaže. Erika in Mario imata zlate roke, vsaj tako pravijo preživeli po teku. To je ta VIP tretma za tekače na projektu Priprave.

adidas terrex zagrabi takrat, ko najbolj drsi, in blaži, ko je najbolj trdo. O, ja, to je to za noge po dinamičnem terenu.

Soča, hvala za tvoj smaragdni objem, organizatorji Soča Outdoor Festivala, pripravili ste nam izjemno izkušnjo in čudovito doživetje. Se vidimo na Volkswagen 22. Ljubljanskem maratonu.