To so bile Priprave 2018.

Projekt Priprave na Volkswagen 23. Ljubljanski maraton smo štartali 6. januarja 2017 ob 8.00 uri. Tekaške treninge smo izvajali na štirih lokacijah po celi Sloveniji, za vse ljubitelje teka pa smo organizirali 14 skupinskih brezplačnih tekov. Naše dogodke je soustvarjalo 2.500 tekačev. 

PRIPRAVE 2018

To je bil projekt PRIPRAVE 2018.To je ljubezen! <3

Objavil/a Priprave LJMARATON dne Sreda, 24. oktober 2018

 

Trenažni proces je bil zasnovan na treh treningih tedensko, dva tekaška in en trening za moč in stabilizacijo. Izvedli smo treninge na 4 lokacijah (Ljubljana – Kodeljevo, Koseški bajer in Galjevica, Domžale), 7 mesecev do maratona.

Izvedli smo tudi brezplačne skupinske teke. Preko celega leta smo organizirali brezplačna tekaška druženja. Začeli smo v soboto, 6. januarja, in ponavljali dogodek vsake 3 tedne. Organizirali smo 14 dogodkov. Na dogodkih smo organizirali tek na različno razdaljo, za ostale, pa smo organizirali tudi nordijsko hojo.

Poleg tega smo organizirali (ali se udeležili) še 9 ekstra dogodkov: Olimpijski dan, SKB Tek za kremšnito, adidas Run for the ocean, Nočna 10ka, adidas Tek čez mostove Ljubljanice, Zalin urbani tek, Garmin finalni trening, kuhali smo na Electrolux indukciji, poletna jutra začeli bo 6.00 na Dukat fit jutranjih treningih, …

Zanimiva ključna dejstva:

 • 19.276 unikatnih obiskovalcev spletne strani www.ljmaratonpriprave.si 
 • 2.582 udeležencev skupinskih tekov
 • 2.147 sledilcev na Facebook strani
 • 912 treningov po Sloveniji
 • 311 udeležencev na najbolj obiskanem dogodku
 • 222 stalnih udeležencev treningov
 • 14 brezplačnih skupinskih tekov
 • 12 trenerjev
 • 10 mesecev
 • 10 ekstra promocijskih dogodkov
 • 9 sponzorjev tekaške energije
 • 4 lokacije po Sloveniji
 • 1 Sporto nagrada
 • 1 Volkswagen Ljubljanski maraton

Prvi skupinski tek smo organizirali 6. januarja. Kar 116 tekačev se je zbralo ob začetku leta in aktivno skočilo v novo leto. Neverjetno!

Skupinsko smo se odpravili na Dunajski maraton in pretekli mesto Marije Terezije po dolgem in po čez. Premagovali smo razdalje od 6 do 42 km. Ustvarili smo izkušnjo in spomin za vse večne čase in vnuke.

Trenerji projekta Priprave so organizirali športna druženje za sodelavce in se skupinsko udeležili dogodka Business Run Ljubljana.

Priprave so skupaj z Banko SKB in Nočno 10ko organizirali premierni dogodek Tek za kremšnito. Tekli smo okoli blejskega jezera in se posladkali s kremno rezino. Dogodek je bil le ogrevanje za najbolj nočni tek v Sloveniji, Nočno 10ka, kjer smo prav tako zasijali.

Tek za kremšnito #VZTRAJAM

To je bil Tek za kremšnito. <3 Vztrajam in Banka SKB⭐ Nočna 10ka ⭐

Objavil/a Priprave LJMARATON dne Sreda, 04. julij 2018

Tekači projekta Priprave smo šli na obisk k tekaškim prijateljem adidas Runners v Zagreb na Hrvaško. Tekli smo na dogodku adidas Run for the oceans in krepili zavedanje o odpadni plastiki v morju.

Na skupinskih tekih smo prvič uvedli Priprave Junior by Garmin, športno animacijo za otroke 6-12 let. Preko igre, brez tekmovalnega značaja smo skupaj z najmlajšimi aktivno preživeli dopoldne in poskrbeli za nasmejan skok v vikend.

Priprave JUNIOR by Garmin

V soboto v sklopu skupinskega teka ponovno športna animacija za najmljaše 6-12 let. Na mladih svet stoji. <3 Priprave junior | športna animacija za otroke 6-12. ✴?‍♂?‍♀??‍♂https://priprave.si/priprave-junior/

Objavil/a Priprave LJMARATON dne Petek, 03. avgust 2018

 

V poletnem času, med junijem in septembrom, smo organizirali Dukat fit jutranje treninge, ko smo se vsako sredo ob 6.00 uri skupaj prebujali v lahkotnem tekaškem in nordijskem koraku.

Dukat FIT jutranji trening

? Jutranji trening Dukat Fit ? Vsako sredo ob 6.00 izpred BAZA, Center športnega življenja (Pesarska cesta 12) vse do maratona. Vabljeni na brezplačen lahkoten tek in nordijsko hojo. ?‍♂??‍♂

Objavil/a Ljubljanski maraton dne Ponedeljek, 27. avgust 2018

 

Najbolj zagreti smo šli na aktivni vikend v Novigrad. Ob morski obali smo tekli, izvajali vaje za moč, se spominjali otroških dni preko atraktivnih iger, se učili plavalnih tehnik in potapljanja ter osnov borilnih veščin. Bilo je TOP.

Pretekli smo ljubljanske mostove, prebudili povodnega moža in se družili na dogodku adidas Tek čez mostove Ljubljanice.

adidas Bridge Run Ljubljana

V soboto, 8. septembra, vas vabimo na Adidas Bridge Run Ljubljana *** Zberemo se na Špici, na ljubljanski plaži, ob 17.00. Tečemo čez mostove Ljubljanice in nazaj (lahkotnih 10 km). Označi, da prideš. ⭐ #adidasrunning

Objavil/a Ljubljanski maraton dne Sreda, 29. avgust 2018

 

adidas TEK ČEZ MOSTOVE LJUBLJANICE 2018 ?✴?

Objavil/a Ljubljanski maraton dne Torek, 18. september 2018

 

Z urbano vodo Zala smo na dogodku Zalin urbani tek ozaveščali javnost #zmagjevečvrst in med ljubljanskimi ulicami lovili urbani ritem mesta.

Zalin urbani tek

Zalin urbani tek. ZALA <3 #zalavoda #mojprvikilometer #mojadrugapipa

Objavil/a Ljubljanski maraton dne Sreda, 03. oktober 2018

 

Združili smo tek in indukcijsko ploščo Electrolux. Na Kuharskem teku smo tekli, kuhali in se masirali. Bilo je vrhunsko.

Kuharski tek

V soboto smo tekači kuhali. Ja, ma fenomenalno! Priprave so od sedaj naprej tekaško-kulinarični projekt. Kje je meja? Ni je! <3 To je ljubezen! <3 Ljubljanski maraton adidas Running Volkswagen GARMIN SLOVENIJA Dukat Fit Vztrajam Banka SKB Isostar Slovenija Pernaton Slovenija Electrolux Slovenija

Objavil/a Priprave LJMARATON dne Sreda, 10. oktober 2018

Electrolux Make life delicious

Kako združiti tek in indukcijsko ploščo Electrolux Slovenija Infinite™ Pure? V soboto vse tekače vabimo na Kuharski tek 14. skupinski tek, hoja in junior I Priprave. Tekačem bomo podarili kar 150 posebnih tekaških majic z duhovitimi napisi. Po teku gremo v lokal Kačji Pastir, kjer bo Electrolux poskrbel, da bomo okusili slastne testenine, katere bodo pripravili vaši trenerji na indukcijski plošči Infinite™ Pure.

Objavil/a Ljubljanski maraton dne Sreda, 03. oktober 2018

 

Trenažni proces smo kronali z zadnjim dogodkom Garmin Finalni trening in udeležbo preko 300 tekačev.

Finalni trening za Garmin tek 10 km

Finalni trening za Garmin tek 10 km. Ljubljanski maraton mi smo pripravljeni!<3 <3 <3

Objavil/a Priprave LJMARATON dne Sreda, 17. oktober 2018

 

Naš trener Boris Fluher je bil uradni tempo tekač za spoštljivi čas 3:00. Z njim smo posneli inspirativno zgodbo za  Duracell tempo tekače.

Duracell motivacija

Video, ki vam bo naježil kožo. Za vse, ki boste v nedeljo stopili na štart. In za vse, ki še iščete pravo motivacijo. <3 Ne boš sam. Duracell Tempo tekači bodo tukaj zate. <3

Objavil/a Ljubljanski maraton dne Ponedeljek, 22. oktober 2018

 

Projekt Priprave je prejel SPORTO mednarodno nagrado na področju športnega marketinga in sponzorstev v športu.

Mesto Ljubljana je tekaško mesto. Sprejme nas medse, ovije v zeleno, osveži z vodo in obogati z navdušujočo izkušnjo.

Mesto Ljubljana, naše mesto. 

 • FOTOGRAFIJE: Sportida
 • VIDEO: Final Focus
 • NOSILEC PROJEKTA: Timing Ljubljana
 • IZVEDBA PROJEKTA: Sport Media Focus

To smo vaša predana srčna ekipa (Miha Žargi, Simona Markovič, Rok Gradišnik, Karin Rus, Kristian Grünfeld, Neja Jeršin, Boris Fluher, Monika Topolnik, Tugo Križnar, Marko Lisec, Katja Ponikvar, Matej Fatur, Aleš Hostnik).