Zimske Priprave 2019

Priprave se pozimi selijo v športno dvorano. Vabimo vas na ZIMSKE PRIPRAVE, na funkcionalno vadbo za moč in tekaški trening. Zimske Priprave bodo organizirane med novembrom in marcem (5 mesecev). Priključite se nam lahko kadarkoli.

Zimske Priprave bodo potekale:

 • LJUBLJANA: v športni dvorani na Fakulteti za šport v Ljubljani,
 • DOMŽALE: v športni dvorani Osnovne šole Roje v Domžalah.

Preko zime želimo ohraniti vašo fizično pripravljenost, da boste na pomlad pripravljeni na nove izzive.

https://www.facebook.com/ljmaraton/videos/255555645164786/

 

Začnemo v ponedeljek, 4. novembra. 

_LJUBLJANA 

:: Ponedeljek (19:00 – 20:00) :: tekaško druženje (zbor pred Fakulteto za šport)
:: Torek (19:00 – 20:00) :: vaje za moč za tekače (dvorana KRN na Fakulteti za šport)
:: Četrtek (19:00 – 20:00) :: vaje za moč za tekače (dvorana KRN na Fakulteti za šport)
o Fakulteta za šport (Gortanova ulica 22, Ljubljana)

 ***NOVO – JUTRANJA FUNKCIONALNA VADBA ZA MOČ – NOVO*** 
:: Sreda (6:00 – 7:00) :: jutranja funkcionalna vadba za moč
o Fakulteta za šport (Gortanova ul.22, Ljubljana)

 ***NOVO – MARATONSKA SKUPINA – KODELJEVO – NOVO*** 
:: Ponedeljek (19:00 – 20:30) :: tekaški trening
:: Sreda (19:00 – 20:30) :: tekaški trening
o Fakulteta za šport (Gortanova ul.22, Ljubljana)

 ***NOVO – MARATONSKA SKUPINA – KOSEŠKI BAJER – NOVO*** 
:: Ponedeljek (18:00 – 19:30) :: tekaški trening
:: Sreda (18:00 – 19:30) :: tekaški trening
o Koseški bajer (zbor pri lesenih klopcah, hlodih, fitnesu na prostem)

 

 _DOMŽALE

:: Ponedeljek (18:00 – 19:00) :: tekaško druženje
:: Sreda (18:00 – 19:00) :: vaje za moč za tekače
o Telovadnica Osnovna šola Roje (Kettejeva ulica 15, Domžale)

 ***NOVO – MARATONSKA SKUPINA – DOMŽALE – NOVO*** 
:: Ponedeljek (17:30 – 19:00) :: tekaški trening
:: Četrtek (18:00 – 19:30) :: tekaški trening
o Na parkirišču pri bazenu v Domžalah

 

Za prijavo na vadbo klikni na spodnjo sliko:

 TEK POZIMI

Glavni cilj treninga na Zimskih Pripravah je dobra pripravljenost tekača na začetku naslednje pomladanske sezone.

Pri teku pozimi ni toliko pomembna intenzivnost; teki so daljši in manj intenzivni. Vendar trening tekačev pa ni samo tek! Kondicijska vadba mora poleg aerobne vzdržljivosti vsebovati tudi razvoj moči, tehnike teka in gibljivosti.

Tedensko bomo izvajali tekaški trening zunaj na prostem, kjer bomo odtekli  lahkoten, dolg, v hrib, intervalni, tek v naravi. Seveda ne bomo pozabili na ogrevanje in atletsko abecedo.

Za napredek tekača je potrebna raznovrstna športna vadba, ki preprečuje nastanek poškodb in se dolgoročno vsekakor bolj izplača kot iskanje bližnjic.

Maratonski tekaški treningi

NOVO_NOVO – Letos v Ljubljani uvajamo novost MARATONSKI TEKAŠKI TRENINGI preko zime. Treningi bodo trajali 75-90 minut. Treningi so primerni za vse, ki ste odločeni narediti premik naprej, premagovati daljše razdalje, razbijati hitrost in spomladi osvajati medalje na 21 (ali več, ali manj) km razdaljah kot za šalo. Lokacija treningov bo v Ljubljani pri Fakulteti za šport. Treningi se bodo izvajali ob prijavljenih vsaj 10 udeležencih za 2x tedensko. Najbolj optimalno za razvoj tekača je kombinacija tekaškega treninga in vadbe za moč.

VADBA V DVORANI

Zato bodo naši zimski treningi v telovadnici poudarjali vadbo za razvoj moči celega telesa in razvoj gibljivosti tekača. Mišična moč je pomembna pri preprečevanju poškodb, saj zagotavlja večjo stabilnost sklepov, varuje pa tudi kosti. Zelo so pomembne mišice trupa, ki telesu omogočajo stabilnost in varujejo hrbtenico. Močno jedro vpliva na večjo splošno moč, hitrost, boljše ravnotežje in boljšo agilnost ter koordinacijo. Treninge za moč bomo izvajali z različnimi pripomočki ter z lastno težo. Vaje in število ponovitve bomo prilagodili trenutnim gibalnim sposobnostmi posameznika.  Vse omenjeno pa je zelo pomembno za dober in varen tek. Močno jedro izboljšuje pozicijo telesa med tekom in posledično izboljšuje tehniko le-tega in posledično na večjo učinkovitost tekača.

Jutranja funkcionalna vadba za moč

NOVO_NOVO – Letos v Ljubljani uvajamo novost JUTRANJA FUNKCIONALNA VADBA ZA MOČ preko zime. Treningi bodo trajali 60 minut. Po jutru se dan pozna. Za vse jutranje ljubitelje športa smo pripravili jutranje vadbe v dvorani. Želimo, da se prebudimo v jutro, da ohranjate športno navado in  zdrav način življenja. Na Jutranjih Pripravah bomo izvajali različne vaje za celotno telo, ki nam bodo protiutež sedečemu načinu življenja. Ali ste vedeli, da ena ura gibanja na dan ni dovolj proti celodnevnemu sedenju v službi. Jutranja vadba bo zajemala vaje moči, hitrosti, gibljivosti in ravnotežja. To so osnovne vaje, ki nam omogočajo napredek v vadbi. Na vadbi bomo tudi vključevali uporabo kettlebell, elastik, ročnih uteži, raznolikih pripomočkov za popestritev vadbe. S tem bomo v večji meri obremenili naše mišice in s tem hitreje prišli oblikovanega telesa. Kardio vaje, kratko intenzivni intervali pripomorejo k hitrejšemu »kurjenju maščob«.

 • Vadba namenjena vsem.
 • Preoblikuj telo v jutranjih urah.
 • Ohranjaj telesno vzdržljivost preko zime.
 • Povečaj volumen mišične mase.
 • Povečaj svojo gibljivost.
 • NAREDI NEKAJ ZASE.

Dobrodošli so tako tekači začetniki, kot že izkušeni tekači. Pridružite se nam – zabavno bo!

Zima je obdobje, kjer bomo okrepili pomembne mišice pri teku, okrepili naše utrujene vezi in pridobili na gibljivosti in koordinaciji. Z zimsko vadbo bomo zmanjšali možnost poškodb v novi tekaški sezoni, predvsem pa nadaljevali naše veselo druženje na  Fakulteti za šport. Zima je mrzla in temna, dvorana pa svetla in topla, najbolj primerna za tekače Priprav.

Treningi bodo primerni za vse starostne in težavnostne skupine, trenerji pa bodo poskrbeli za varno in zabavno izvedbo. Tudi najzahtevnejšim bodo pordečela lica. Zimske priprave so sestavljene iz funkcionalne vadbe v dvorani in lahkotnega teka na prostem. Glavni cilj treningov na Zimskih Pripravah je ohranjanje prigarane kondicije in dobra pripravljenost tekačev na začetku naslednje pomladanske sezone 2020.

 

CENIK za udeležbo na zimskih treningih

To so najbolj vroči vadbeni paketi:

 • 5 mesecev – 3 x tedensko (2 x vaje z moč + 1 x tek)- 175 eur – (35 eur / mesec)
 • 5 mesecev – 2 x tedensko – 136 eur – (27 eur / mesec)
 • MARATONCI – 5 mesecev – 2 x tedensko TEK – 177 eur
 • MARATONCI – 5 mesecev – 2 x tedensko TEK + 1 x tedensko vaje za moč v dvorani – 210 eur
 • MARATONCI – 5 mesecev – 1 x tedensko TEK + 2 x tedensko vaje za moč v dvorani – 193 eur

Cene veljajo ob enkratnem plačilo do 15. v tekočem mesecu (npr. do 15. novembra). Plačilo vadnine je možno tudi na obroke, pri čemer se znesek poveča za 10%.

 

DODATNE UGODNOSTI

 • 15% popust za 2 družinska člana ob plačilu polne 5 mesečne vadnine (popust velja za oba).
 • 30% popust za 3 družinske člane ob plačilu polne 5 mesečne vadnine (popust velja za vse).
 • DODATNIH 10% POPUSTA v primeru, da obstoječi član pripelje novega člana, ki še nikoli ni bil del skupnosti Priprave. Popust velja za oba vadeča.

 

Vse ostale MOŽNOSTI VADBE preglejte na prijavnici. Za vsakega se najde vadba.

Za dodatne informacije: ales.hostnik@sportmediafocus.com

__________________

Podatki za plačilo:

Plačilo za udeležbo na projektu Zimske Priprave se izvede direktno na račun društva Priprave. 

DRUŠTVO PRIPRAVE
Rimska cesta 19a
8210 Trebnje

SI56 0315 3100 0672 686

Račun je odprt pri Banki SKB.

V polje NAMEN predlagamo, da vpišete ime in priimek.

______________________

 

Za prijavo na vadbo klikni na spodnjo sliko:

*** EXTRA BONUS ***

Želite spremljati svoj napredek in skupaj z našimi trenerji pravilno načrtovati treninge in se pravilno prehranjevati?

Za vse udeležence zimskih priprav smo v paket 5 mesečne vadbe vključili tudi 3 brezplačne meritve telesne sestave na aparatu InBody 770 (začetek novembra, v januarju in konec marca). Ob prvi meritvi boste prejeli tudi pisno oceno trenutnega stanja, naslednji dve meritvi sta namenjeni spremljanju napredka glede na izhodišče. Paket treh meritev (v vrednosti 75 EUR) je za vse udeležence zimskih priprav brezplačen. Ob opravljenih meritvah, pa se lahko kadarkoli odločite tudi za individualno prehransko vodenje in ob tem uveljavljate 20% popust na vse pakete prehranskega svetovanja – popust velja za udeležence zimskih priprav in njihove ožje družinske člane (partner, otroci).

Prehransko svetovanje in spremljanje napredka bo vodeno, nadzorovano in izvedeno s strani Darje Ambrožič, licencirane AFP prehranske svetovalke, po izobrazbi pa doktor medicine in tekačice na projektu Priprave od samega začetka. Po končani Medicinski fakulteti v Ljubljani in dveletnem delu na različnih oddelkih UKC Ljubljana in Psihiatrični kliniki Ljubljana je vrsto let delala v medicinskem oddelku velikega farmacevtskega podjetja. Sedaj Darja sledi svojemu življenjskemu poslanstvu pomagati ljudem s svetovanjem o zdravem življenjskem slogu in zdravi, posamezniku prilagojeni prehrani.

“Zakaj je za rekreativnega športnika pomembno, da pozna sestavo svojega telesa?”

Za več informacij o prehranskem svetovanju kliknite na zeleno srce.

InBody770 je vrhunski merilnik telesne sestave, ki se uporablja v športni medicini, za zdravstvene raziskave, nadzor nad bolniki. Tehnologija InBody naprave deluje tako, da človeško telo loči na 5 delov: leva roka, desna roka, leva noga, desna noga in trup. InBody zagotavlja neodvisne meritve za vsak del telesa posebej. Starost in spol tako ne vplivata na meritve.

Z napravo InBody dobimo vpogled v:

 • skupno skeletno-mišično maso,
 • skupno maščobo, odstotek telesne maščobe, visceralno maščobo,
 • segmentno analizo mišičevja in maščob,
 • skupno telesno tekočino,
 • vsebnost mineralov v kosteh (BMC),
 • bazalni metabolizem.

*** Posebna novička!!! ***

Vsi, ki se nam boste pridružili (prijavili in plačali) na zimski funkcionalni vadbi za vseh 5 mesecev (celotno zimsko vadbo), boste brezplačno prejeli Pernaton gel roll-on (uradni regeneracijski gel Volkswagen Ljubljanskega maratona). Izdelek je povsem nov na tržišču, čigar cena je v prosti prodaji 12,70 eur.

Hvala za zaupanje!

Ekipa projekta PRIPRAVE <3