adidas Run for the Ocean

Ena največjih ekoloških katastrof moderne dobe je vsekakor onesnaženje oceanov in morij s plastiko. Kako bi pomagali zaščititi oceane, ki so vse bolj ogroženi zaradi odpadne plastike? Vsako leto je proizvodnja in uporaba plastične embalaže vse večja, ne glede na to kako zelo negativno vpliva na okolje. Adidas že od leta 2015 sodeluje z neprofitno organizacijo Parley for the Oceans, posvečena zmanjšanju plastike v oceanih. Zružimo se v boju proti onesnaževanju morij in oceanov.

Vsako minuto en tovornjak plastike konča v oceanih. Vsako leto 8 milijonov ton plastike konča v naših oceanih. To se mora končati! 

Letos se je adidas odločil narediti korak naprej, zato je angažiral vse člane adidas Runners s celega sveta, člane skupnosti PRIPRAVE in vse ostale tekaške navdušence, da se pridružijo teku Parley for the Oceans. Za vsak pretečen kilometer bo adidas doniral 1 dolar organizaciji Parley for the Oceans, ki z izobraževanjem nove generacije Varuhov oceanov skrbi za ohranjanje čistih oceanov.

V to hvalevredno akcijo se bo priključila tudi tekaška skupnost PRIPRAVE, skupaj z adidas Runners Zagreb. Družili se bomo na tekaškem dogodku Run for the Oceans, globalnemu tekaškemu gibanju, ki aktivira moč športa za zavedanje o plastičnemu onesnaževanju oceanov.

OBVEZNA PRIJAVA NA TEKAŠKI IZLET V ZAGREB: https://priprave.si/events/adidas-run-for-the-oceans/ 

Skupaj gremo v Zagreb, v soboto 7. julija, v park Maksimir, kjer bomo v lahkotnem koraku pretekli simboličnih 5 kilometrov. Gre za tekaško gibanje, ki ga bo adidas organiziral po celem svetu, v več kot 50-ih skupnostih.

https://youtu.be/fUbgsgYkuuA

Nova adidas Parley kolekcija športne obutve in oblačil je proizvedena iz reciklirane plastike. En športni copat je narejen iz 11 plastenk, ki so končale v oceanu. Zgornji del športne obutve je narejen iz naplavljene odpadne plastike s priobalnih mest. Spodnji del obutve je iz adidas BOOST tehnologije in Continental gume za dober oprijem na vseh vrstah površin. Letos je adidas razširil svojo ponudbo artiklov narejenih iz odpadne plastike, in je poleg športne obutve dodal tudi majice, hlačke narejene iz reciklirane plastike.

https://youtu.be/2ZAg-u86DF4

Kako se pridružiti gibanju?

Prenesite si adidasovo aplikacijo Runtastic, in se pridružite skupnosti Run for the Oceans, tako bo lahko adidas za vsak vaš kilometer, ki ga boste naredili na dogodku Run for the Oceans v Zagrebu, doniral 1 dolar za ohranjanje čistih oceanov.

#adidasParley  #RunForTheOceans