Rekordna udeležba na Poletnem teku

Visoke poletne temperature tekačev ne ustavijo, nas pa vzpodbudijo, da si prilagodimo urnik aktivnosti. V soboto, 24. junija smo se zbrali na Koseškem bajerju, tokrat že ob 7.00 uri in odprli sezono kopalk in sončnih očal s tekaškim druženjem na Poletnem teku. Tokrat se nas je zbralo rekordno število v sezoni 2017, in sicer 109 tekačev, ki se nismo ustrašili nekoliko toplejšega ozračja.

Za začetek smo imeli priložnost preizkusiti najnovejše modele adidas tekaške obutve.

 

Tekaška konjenica se je ob 7.00 uri odpravila po čudoviti trasi, po poti spominov in tovarištva. Vsak korak med zelenimi krošnjami, v objemu narave, je korak v smer dobrega počutja. Po uvodnem kilometru smo se ustavili na jasni, v jutranji svetlobi in z orgevalnimi in razteznimi vajami dodobra namazali naš motor.

Tekli smo v krogih dolgih nekaj več kot 6 kilometrov. Ena skupina je naredila 3 kroge, druga dva, tretja pa 1 krog, odvisno od počutja, razpoloženja in pripravljenosti. Vsak krog pa smo pospremili z veseljem in nasmehom.

Po končanem teku smo imeli priložnost, premierno, preizkusiti tekaško Frutabelo, ki je nastala na podlagi mnenj, idej in informacij s strani tekačev ter znanja Fructalovih tehnologov, razvita v sodelovanju s tekači. V začetku leta 2017 je bilo jasno, da bo nova rezina sestavljena iz mandeljnov, brusnice ter obdana z jogurtovim prelivom. Tekači pa so si zaželeli, da ima tudi večjo vsebnost beljakovin ter magnezija.

Najboljši del naših tekaških druženj ob Koseškem bajerju pa so dobrote, ki nastanejo izpod rok naših srčnih tekačev, ki nam zaupajo in uživajo z nami v nabiranju kilomterov. To niso samo tekaški kilometri, to so kilometri prijateljstva in skupnega pomikanja meja lastnih sposobnosti naprej.

 

Naslednje srečanje se bo zgodilo v soboto 15. julija, ob 7.00 uri (in ob 8.00 uri) na Koseškem bajerju! Vabljeni!

Foto: SPORTIDA