Tekaška turistična avantura po Mariboru

Že res, da se največji tekaški spektakel odvija v prestolnici, pa vendar tekači pišejo zgodbe na vseh poteh Slovenije, dodajajo življenje vasem, ustvarjajo prijateljske vezi ne glede na čas in kraj. Tekači povezujejo nasmeh ljudi in prenašajo dobro voljo iz mesta v mesto.

V soboto, 29. aprila smo organizirali Vijol’čni tek, skupinski brezplačni tek pod okriljem Volkswagen Ljubljanskega maratona. Zbrali smo se pri Pustolovskem parku in se podali na voden tekaški ogled Maribora.

Prvi tekaški korak smo usmerili v gosto meglo. V lahkotnem koraku smo pretekli 12 kilometrov, vmes pa spoznali številne znamenitosti mesta Maribor. Top!

Obvezna skupinska fotografija nasmejanih tekačev pred vstopom v mestno jedro.

Ustavili smo se na mestu s posebno energijo, na trgu olimpijonika Leona Štuklja. Naše zadovoljne tekače smo ujeli pred poslovno stavbo našega sponzorja, pred banko Nova KBM. Skupaj z njimi smo se podali na pot do osebnih zmag.

Pot nas je vodila mimo čudovite, stare frančiškanske cerkve.

Naredili smo tudi en krog po parku okoli ribnikov.

Iz parka smo nadaljevali pot po Trubarjevi, Gledališki, čez Slomškov trg in skozi Mesarski prehod. Spustili smo se k reki Dravi, mimo pristana čez brv zaljubljencev in tekli skupaj s tokom Drave.

Kot je v naši navadi, smo se po teku tudi okrepčali. Slavljenec, naš trener Aljaž, pa nas je razvajal s kruhki s čemaževim namazom.

Definitivno, ponovimo! 

https://www.facebook.com/PripraveLJMARATON/videos/1480637098676688/