Zala povezuje, navdušuje in podpira

V soboto, 21. septembra je Zala organizirala že 2. Zalin urbani tek, ki je pri Koseškem bajerju v Ljubljani združil preko 140 tekačev z vseh vetrov na izjemno lepem in doživetem dogodku.

Sodelavci Pivovarne Laško Union smo opravili tekaški trening za Ljubljanski maraton, se povezali med seboj in v navdušujočem slogu aktivno preživeli sobotno dopoldne.

Dogodek smo izpeljali v družbi zalih fantov in zalih deklet z uradne tekaške skupnosti Priprave na Ljubljanski maraton. Pridružila se nam je tudi Zalina ambasadorka Urška Ahac.

Razdelili smo se v dve  in zatem spontano v tri skupine, v lahkotnem koraku smo pretekli približno 7, 10 in 15 kilometrov. Vstopili smo v tekaško jesen, začutili utrip mestnega jedra, parku Tivoli vdihnili življenje in se razgledali nad mestom na Ljubljanskem gradu.

#zalapodpira

Na poti smo se ustavili na 2 posebnih postojankah. Prva je bila »Rožnata postojanka«, kjer so trenerji vsakemu tekaču okoli zapestja simbolno zavezali roza vezalke, prav posebno simbolno obeležje #zalapodpira. Tako smo sklenili krog moči in povezanosti z našimi ženskimi predstavnicami, ki jih Zala podpira že vrsto let. To je bil krog moči za vse pogumne punce iz društva Europa Donna, ki tečejo svoj maraton življenja.

Druga pa je bila »Zalina postojanka«, kjer smo se osvežili z Zalo, izvirsko in izotonično, tako da je letelo do cilja.

Zala opominja na pomen ravnovesja. Tek je ena od možnih oblik. Ko to povežemo z druženjem in družbeno odgovorno noto,  dobi #Zalapodpira pravi pomen.

#skrbimzasvetvravnovesju

Zavedamo se, da samo aktivna udeležba in dejanja vodijo do sprememb. Udeležencem dogodka smo podarili prav posebne tekaške majice in tekaške rokavčke »Moj svet v ravnovesju«. Vsaka tekaška majica je narejena iz približno dvajsetih recikliranih plastenk, rokavček pa iz štirih. S prav posebnimi koši za smeti smo tekače nagovarjali k odgovornemu ravnanju, zbiranju odpadne embalaže. Zala je trajnostno odgovorna znamka, plastenka je 100% reciklabilna in že danes narejena v 20% iz recikliranega PET materiala. Skupaj z znižanjem vratu in spremembo zamaška pa je letos naredila še en korak v smeri trajnosti. #skrbimzasvetvravnovesju

Z dogodkom Zalin urbani tek smo vsem tekačem napovedali podporo na njihovi tekaški poti na Ljubljanskem maratonu. Želimo jim dober tek, zmagovalci bodo prav vsi.

Pohvala vsem za udeležbo na Zalinem urbanem  teku. ?

Obljubljamo Vam podporo tudi na Ljubljanskem maratonu. Želimo Vam varen korak in se vidimo na cilju ?