ZAKAJ se prijaviti na Priprave?

Ste neodločeni in premišljujete ali bi se pridružili projektu Priprave? Dvomite vase? No, niste edini. A zmagovalce, od preostalih, loči odločitev.

Strokovno vodeni treningi

Treningi bodo potekali pod budnim očesom strokovno usposobljenih trenerjev. Naš glavni trener Miha bo skupaj z ekipo trenerjev, na vseh lokacijah, zagotovil enak trenažni proces, ciklizacijo kondicijske pripravljenosti in tempiranje vaše forme. Trenerji so diplomanti ali študentje Fakultete za šport, usposobljeni tekaški vaditelji in predvsem srčni, predani tekači. Naš cilj je vsem tekačem ponuditi kvalitetno vadbo, z obilico dobre volje in vrhunskim doživetjem na Volkswagen Ljubljanskem maratonu.

Celostna priprava

V sklopu Priprav boste deležni 3 treningov tedensko (2x tekaški in 1x funkcionalni trening). Tekaški treningi bodo zajemali intervalne, dolge, lahkotne, stadionske, v hrib, hitre, urbane teke in teke v naravi. Pazili bomo na tehniko teka in se celostno pripravljali, da bo tek skozi celo obdobje užitek, na maratonu pa veselje. Funkcionalni treningi se bodo izmenjevali na način, da bo enkrat trening za moč v obliki krožne vadbe, naslednjič pa bo trening v obliki razteznih vaj, boljše koordinacije telesa, mobilnosti, vaj za proprioricepcijo, stabilizacijo, v smer užitka pri teku in preventivne zaščite pred poškodbami.

Treniranje v skupini

Naj se sliši klišejsko, vendar treniranje v skupini je lažje, predvsem pa bolj zabavno. Ja, vsekakor, sproščen tek v naravi, sam s sabo in po možnosti ob spremljavi petja slavčkov je nekaj nadrealno božanskega, ko pa je treba prebijati lastne meje, o, takrat je pa skupina smer odrešitve. V skupini se zaveš, da nisi edini, ki ga boli. Skupina te sprejema, te motivira, te dviguje in se veseli s teboj. Z nami se boste družili lahko popolni začetniki, ki boste naredili prvi korak – odločitev, obenem pa bomo poskrbeli, da bodo tudi hitre puščice zadihane, brez skrbi.

Druženje

Vas ob popoldnevih preganja stres in službeni prebliski? V letu 2016 smo se na pripravah pogovarjali celo o lipovem čaju, in ali je neko drevo lipa ali lipovec. Skratka, skupina je za vse nas predstavljala srečanje, ki nam prečisti misli in sprosti telo. Skupni interesi združujejo ljudi. Tek je za nekoga popoln nesmisel, za druge pa predstavlja ure in ure inspirajočih pogovorov.

Ugodna vadnina

S treningi pričnemo v tednu, s ponedeljkom 3. aprila in bodo trajali vse do tekaškega spektakla, do Volkswagen Ljubljanskega maratona, torej 7 mesecev. Vadnina za druženje z vsemi tekači in nami znaša 210 eur, kar pa vključuje tudi štartnino na maraton. Preprosta kalkulacija nam pove, da moramo za skupinske treninge, poleg štartnine, odšteti dobrih 25 eur mesečno, za 3 treninge na teden, skupaj z vsemi dodatnimi vsebinami, ki jih bomo pripravili za vas. Želeli smo vam priti nasproti, skupaj z našimi sponzorji, pa vam bomo zagotovili, da vam resnično ne bo žal.

Štartna številka z vašim priimkom

Ste navijač Olimpije ali Maribora, imate oblečen dres Reala ali Barcelone? Ste slavili naše bronaste rokometaše, in nestrpno pričakujete nastop junakov na EuroBasket 2017? Vas vsakič znova navduši nastop Bolta na 100 m ali Kipsanga na 42.195 km? Tudi nas! Ampak vsi ti fantje in dekleta imajo na hrbtu ali štartnih številkah svoj priimek. Tekači na maratonu pa imamo številko 21356 ali pa 2864. No, vsi, ki boste trenirali z nami vseh 7 mesecev, boste tekli na Volkswagen Ljubljanskem maratonu s štartno številko z vašim priimkom. Tako je, vaš priimek, namesto številk. Popolnoma enako, kot elitni profesionalni tekači. Hudo!

Strokovna vsebina za tekače

Potrudili se bomo z ustvarjanjem dodatnih vsebin, informativne in navdušujoče narave. Tematike, ki zanimajo vsakega tekača so fizioterapija, dihanje, vaje za hitrejši tek, regeneracija… Z veseljem bomo prisluhnili tudi vašim iniciativam, in jih poskusili izvesti, če bo le mogoče.

Sladke skrivnosti tekačev

V sklopu projekta Priprave, že drugo leto, organiziramo brezplačne skupinske trening teke. Namen teh dogodkov je povezovanje tekačev, druženje in skupinsko popotovanje skozi številne kilometre. Ni se še zgodilo, da na dogodku, po teku, ne bi zaužili nekaj sladkega, pripravljeno izpod rok naših srčnih tekačev. Ja, tudi sladkamo se.

 


#ljmaratonPRIPRAVE   #BeatYesterday   #WhyIRunLjubljana   #UltraBoostX   #adidasrunningSI   #GarminSlovenija   #LJMARATON