Kako aktivno preživeti čas med korona virusom?

Znašli smo se v situaciji, ko nas z vseh smeri bombandirajo virus, črne novice, strah in negotovi pogledi v prihodnost. Ekipa Priprave na Volkswagen Ljubljanski maraton želimo presekati negativizem, zaščiti ljudi pred strahom in širiti upanje, dobro voljo ter povezati ljudi, tokrat virtualno. Ustvarjamo doživetja, ker samo doživetja nas ohranjajo na pozitivni strani misli. Za vas smo pripravili različne zanimive članke, ki vam lahko popestrijo trenutek v dnevu.

Že na samem začetku pojava korona virusa se je porodila ideja, da bo najverjetneje ves šport obstal, da bodo vadbe ustavljene in predvsem vsi socialni stiki prekinjeni. Z ekipo Priprave na Volkswagen Ljubljanski maraton smo šli v akcijo, ker želimo v prvi vrsti ljudem vlivati upanja in ohranjati pozitivno vzdušje, kot je bilo pred pojavom virusa.

Siol Sportal: “Nikar se ne smilite sami sebi, ne poležavajte. Akcija!

Z iniciativo sporočamo, da obstaja tudi čas po korona virusu. Če bomo dosledno upoštevali navodila pristojnih inštitucij in bomo ohranjali kontinuiteto vadbe, bomo najverjetneje dokaj mirno prišli skozi težke čase. Ohranjanje kontinuitete vadbe je pomembno predvsem z dveh vidikov:

  • V teh težkih časih se zavedno ali nezavedno bojujemo tudi s strahom, naš vsakdan spremlja stres. Zdravnica dr. Marjeta Košir nam svetuje, da ohranjanje zmerne telesne aktivnosti resnično pozitivno vpliva na ohranjanje naše sproščenosti in imunskega sistema.
  • Naš trener za maratonsko skupino Boris Fluher nam sporoča, da ima vsak človek omejeno količino volje in te volje resnično ne želiš potrošiti že v jutranjih urah zgolj pri izbiranju dnevnih aktivnosti. Ohranjanje rutine izpred časov virusa nas ohranja močne, sproščene, in nam omogoči mirnejši prehod skozi negotovo obdobje.

Vsak dan VADBA ZA MOČ *V ŽIVO ob 18.00

Prenos vadbe za moč *v živo preko facebook strani:

>> https://www.facebook.com/PripraveLJMARATON/ 

Vadba v živo ni zgolj športna dejavnost, ki nas ohranja pri moči in z njo prispevamo tudi k ohranjanju zdravja, pač pa je predvsem ustvarjalec doživetij, ojačevalec odnosov in aktivator upanja v boljši jutri. Vadba je okno v svet interakcije in komunikator sporočila, da ljudje niso sami v tej situaciji. S športom se borimo proti virusu in predvsem strahu.

https://www.facebook.com/PripraveLJMARATON/videos/194428171991970/

Vsak dan JUNIORJE *V ŽIVO ob 10.00

Prenos vadbe za juniroje *v živo preko facebook strani:

>> https://www.facebook.com/PripraveLJMARATON/ 

https://www.facebook.com/PripraveLJMARATON/videos/552947928658503/

Spodaj smo v ekipi Priprave pripravili nekaj strokovnih vsebin, ki vam lahko koristijo za aktivno preživljanje prostega časa:

VADBA ZA MOČ DOMA *V ŽIVO

 KOLEDAR MARATONOV 2020 – PRESTAVLJENI DATUMI

 KAKO KREPITI IMUNSKI SISTEM

 POMEMBNOST OHRANJANJA DNEVNE RUTINE

 KAKO POSKRBETI ZA GIBANJE OTROK V DANAŠNJI SITUACIJI?

 KAKO NASTAVITI URNIK OTROK, KO SMO VSI DOMA?

 

Niste sami, ekipa Priprave na Volkswagen Ljubljanski maraton je z vami!