ZAKAJ se prijaviti na Priprave?

Ste neodločeni in premišljujete ali bi se pridružili projektu Priprave? Dvomite vase? No, niste edini. A zmagovalce, od preostalih, loči odločitev.

Strokovno vodeni treningi

Treningi bodo potekali pod budnim očesom strokovno usposobljenih trenerjev. Naš glavni trener Miha bo skupaj z ekipo trenerjev, na vseh lokacijah, zagotovil enak trenažni proces, ciklizacijo kondicijske pripravljenosti in tempiranje vaše forme. Trenerji so diplomanti ali študentje Fakultete za šport, usposobljeni tekaški vaditelji in predvsem srčni, predani tekači. Naš cilj je vsem tekačem ponuditi kvalitetno vadbo, z obilico dobre volje in vrhunskim doživetjem na Volkswagen Ljubljanskem maratonu.

Celostna priprava

V sklopu projekta Priprave boste deležni 3 treningov tedensko (2x tekaški in 1x funkcionalni trening). Tekaški treningi bodo zajemali intervalne, dolge, lahkotne, stadionske, v hrib, hitre, urbane teke in teke v naravi. Pazili bomo na tehniko teka in se celostno pripravljali, da bo tek skozi celo obdobje užitek, na maratonu pa veselje. Funkcionalni treningi se bodo izmenjevali na način, da bo enkrat trening za moč v obliki krožne vadbe, naslednjič pa bo trening v obliki razteznih vaj, boljše koordinacije telesa, mobilnosti, vaj za proprioricepcijo, stabilizacijo, v smer užitka pri teku in preventivne zaščite pred poškodbami.

Štartna številka z vašim priimkom

Na projektu PRIPRAVE niste številka. ??? Začnemo 2. aprila. Prijave odpremo zelo kmalu. V letu 2017 je naša družina štela 247 tekačev. Z nami so kilometri samo veselje. In vsi smo tekli s priimkom na štartni številki, kot profesionalci. Tako je, vaš priimek, namesto številk. Popolnoma enako, kot elitni profesionalni tekači. Hudo!

Treniranje v skupini

Naj se sliši klišejsko, vendar treniranje v skupini je lažje, predvsem pa bolj zabavno. Ja, vsekakor, sproščen tek v naravi, sam s sabo in po možnosti ob spremljavi petja slavčkov je nekaj nadrealno božanskega, ko pa je treba prebijati lastne meje, o, takrat je pa skupina smer odrešitve. V skupini se zaveš, da nisi edini, ki ga boli. Skupina te sprejema, te motivira, te dviguje in se veseli s teboj. Z nami se boste družili lahko popolni začetniki, ki boste naredili prvi korak – odločitev, obenem pa bomo poskrbeli, da bodo tudi hitre puščice zadihane, brez skrbi.

Druženje

Vas ob popoldnevih preganja stres in službeni prebliski? V letu 2016 smo se na pripravah pogovarjali celo o lipovem čaju, in ali je neko drevo lipa ali lipovec. Skratka, skupina je za vse nas predstavljala srečanje, ki nam prečisti misli in sprosti telo. Skupni interesi združujejo ljudi. Tek je za nekoga popoln nesmisel, za druge pa predstavlja ure in ure inspirativnih pogovorov.

Že celo leto se družimo na skupinskih brezplačnih tekih, na našem tradicionalnem zbornem mestu pri Koseškem bajerju:

Družili smo se tudi v Mariboru, pa v Beogradu in na Soči.

Ugodna vadnina

S treningi pričnemo 1. aprila in bodo trajali vse do tekaškega spektakla, do Volkswagen Ljubljanskega maratona, torej 7 mesecev. V ceno je vključen 7-mesečni trening, trikrat tedensko, dvakrat tekaški in enkrat vaje za moč in stabilizacijo, v ločenih skupinah s profesionalnimi trenerji, mesečni tekaški plan, številne ugodnosti partnerjev projekta, uradna tekaška majica Priprave in brezplačne strokovne vsebine za tekače.

 Strokovna vsebina za tekače

Potrudili se bomo z ustvarjanjem dodatnih vsebin, informativne in navdušujoče narave. Tematike, ki zanimajo vsakega tekača so fizioterapija, dihanje, vaje za hitrejši tek, regeneracija… Z veseljem bomo prisluhnili tudi vašim iniciativam, in jih poskusili izvesti, če bo le mogoče.

Sladke skrivnosti tekačev

V sklopu projekta Priprave, že drugo leto, organiziramo brezplačne skupinske trening teke. Namen teh dogodkov je povezovanje tekačev, druženje in skupinsko popotovanje skozi številne kilometre. Ni se še zgodilo, da na dogodku, po teku, ne bi zaužili nekaj sladkega, pripravljeno izpod rok naših srčnih tekačev. Ja, tudi sladkamo se.


#ljmaratonPRIPRAVE   #BeatYesterday    #GarminSlovenija   #LJMARATON